Оформлення робочої візи до Великобританії

Опубліковано : 2017-10-26

Оформлення робочої візи до Великобританії
Типи робочих віз
Крім стандартної робочої візи Tier 2 General, про яку ми детально розповімо нижче, існує кілька інших варіантів для працевлаштування в Лондоні.
Ви сміливо можете розраховувати на робочу візу до Великобританії, якщо:
– ваш чоловік / дружина – щасливий володар паспорта ЄС;
– ваші предки народилися в Британії, і ви можете це підтвердити документально (крім того, ви повинні мати громадянство однієї з країн співдружності);
– ви володієте видатним і загальновизнаним талантом в області науки, медицини або мистецтва;
– ви готові інвестувати в економіку Великобританії великі гроші.
Tier 1 (Entrepreneur) visa (для підприємців)
Що потрібно: мати можливість інвестувати від 50 до 200 тисяч фунтів, знати англійську мову, надати бізнес-план.
Тривалість візи: 3 роки і 4 місяці. Далі можна продовжити ще на 2 роки. Вид на проживання можна отримати після 5 років перебування у Великобританії.
Tier 1 (Exceptional Talent) visa (для видатних вчених, лікарів, діячів мистецтва)
Що потрібно:
бути загальновизнаним лідером в області науки, медицини, цифрових технологій, інженерії або мистецтва (потрібно бути схваленим Home Office).
Тривалість візи: 5 років і 4 місяці. Віза може бути продовжена ще на 5 років.
Тимчасові робочі візи Tier 5 (Temporary worker) дозволяють залишатися в країні 12 місяців (24 місяці – в разі релігійної роботи, міжнародних договорів).
Крім релігійних діячів, візу можуть отримати спортсмени, люди творчих професій (актори, танцюристи, музиканти і т.д.), працівники сфери благодійності.
Для отримання такої візи вам знадобитися спонсор (докладніше про спонсорство читайте нижче).
Якщо всі перераховані вище варіанти не про вас, то процес отримання робочої візи буде трохи складніше.
Tier 2 General: все, що потрібно знати про робочі візи.
Для отримання візи Tier 2 General ви повинні мати запрошення на роботу від спонсора, у своєму розпорядженні певні кошти і володіти англійською мовою.
Заручившись підтримкою спонсора, можна подавати документи на отримання візи. Рішення про видачу візи зазвичай приймається протягом трьох тижнів. Запит про отримання візи відправляється в онлайні, однак перед цим потрібно:
-зареєструватися на офіційному сайті Visa4UK і заповнити анкету англійською мовою;
-відвідати візовий центр у вашій країні для здачі фотографій і відбитків пальців;
-оплатити візу.
Максимальна тривалість даної візи становить 5 років і 14 днів, вона може бути продовжена, проте спільне перебування у Великобританії не має перевищувати 6 років.
Основні вимоги для отримання робочої візи Tier 2 General:
– наявність спонсора;
-здійснення всіх необхідних платежів (вартість візи + страховка);
– знання англійської мови (наявність сертифіката міжнародного зразка);
– на банківському рахунку має бути мінімум £ 945 (для життя в Британії на перший час);
– зарплата в Великобританії повинна бути не менше ніж £ 20,800.
Кілька корисних порад з пошуку роботи в Лондоні
Постарайтеся довести роботодавцю свою унікальність і незамінність, знайдіть вагомі аргументи і причини для вашого працевлаштування.
Постійно перевіряйте наявність нових вакансій, користуйтеся спеціалізованими сайтами, звертайтеся в агентства з працевлаштування. Детальніше про це читайте в нашій статті про рекрутингових агентствах.
Ризик – справа благородна, однак їхати в Лондон і самостійно шукати собі роботодавця-спонсора краще не варто.